Hva vil ny versjon av NOBB bety for deg som bruker feed®?

10 - 24. mars er NOBB fra Byggtjeneste nede for oppgradering til ny løsning, hva vil det si for brukere av feed® og vår NOBB modul?
Vi er i full gang med å teste ny versjon av NOBB og kommer til å gjøre vårt beste for at overgang til ny NOBB versjon blir så sømløs som mulig for dere som bruker feed®.

Hva må vi gjøre for å bli klar til ny løsning?

10. mars så tar Byggtjeneste ned dagens NOBB løsning, feed® kommer til å deaktivere all kommunikasjon mot NOBB fra feed®, torsdag 9.mars!

Det er viktig er at dere har eksportert alle endringer fra feed® til NOBB i god tid før denne dato og at disse er publisert! (godkjent) i NOBB.
Endringer som ikke er godkjent i NOBB når løsning tas ned 10. mars vil gå tapt i NOBB når ny løsning er på plass. 

  • Det er med andre ord ikke nok å eksportere produkter fra feed® til NOBB før 9 mars, de må også validere og bli godkjent!

Det viktigste av alt er at dere i god tid før 9.mars har fått godkjent alle endringer i NOBB slik at ikke noe går tapt og sikrer at feed® og NOBB fortsatt har konsistente data.

Hva hvis jeg har gjort endringer på NOBB data i feed® som ikke er godkjent 10. mars?

Hvis du har endringer i feed® som du ikke rekker å få godkjent i NOBB før 9. mars så anbefaler vi dere å ikke eksportere endringer til NOBB før etter ny løsning er på plass.
Hvis du har eksportert endringer fra feed® til NOBB som ligger u-publisert når løsning går ned så vil disse ikke komme med i ny løsning. 

Endringer i feed® som har blitt slettet i NOBB på grunn av manglende godkjenning må manuelt eksporteres på nytt, produkt for produkt.

feed® vet ikke at disse har gått tapt og produktene vil ikke ligge i oversikten "Endringer i feed, ikke publisert". Dere må derfor selv vite og manuelt gjøre en ny eksport til NOBB, per produkt, for å få disse over på nytt hvis det er tilfellet.

Kan jeg fortsatt jobbe i feed® med produktdata mens NOBB oppgraderes?

Ja!

Du kan fortsatt jobbe som normalt med dine produkter i feed®.  Det eneste som ikke kan gjøres er eksport til NOBB, alle endringer på produkter i feed® som berører NOBB data vil registreres og produkter vil ligge i utvalget "Endringer i feed, ikke publisert" fram til at NOBB igjen er tilgjengelig og produkter på nytt kan eksporteres til NOBB.
feed® vil deaktivere eksport og kommunikasjon mot NOBB under oppgraderingen, men all øvrig funksjonalitet i feed® vil fungere som normalt. Når NOBB igjen er klar etter oppgradering og vi har verifisert at tjenesten er klar vil vi igjen aktivere vår kommunikasjon mot NOBB Connect supplier API og produkter kan igjen oppdateres.

Hva kommer til å skje framover og når?

Forutsatt at det ikke kommer endringer fra Byggtjeneste/NOBB med tanke på idriftsetting 10 - 24 mars så vil følgende skje fra vår side.

  • Nå - > 9. mars 
    Vi jobber med tilpasninger og testing av nytt API mot NOBB som vil sikre en så sømløs overgang som mulig for våre kunder

  • 9. mars
    Vi vil oppgradere feed® med ny versjon som deaktiverer kommunikasjon mot NOBB og klargjør for ny løsning. Det vil være en visuell advarsel i feed® om at NOBB er utilgjengelig på grunn av oppdatering.

  • 10 - 24. mars
    Vi jobber videre med feed® og venter spent på at NOBB oppgraderes.

  • 24 - 26.mars 
    Vi verifiserer at ny NOBB løsning er tilgjengelig og fungerer som forventet

  • 27. mars
    Forutsatt at alt er ok så migrere vi endringer i feed® for å klargjøre data for ny løsning.
    Etter migrering oppgraderer vi feed® med ny versjon som igjen aktiverer NOBB eksport.

Hva er endret?

Prissammenligningsenhet (PSE /PSE-PAK)

Den største og mest merkbare endringen til hvordan dere jobber i feed®er relatert til prissammenligningsenhet (PSE / PSE-PAK) i NOBB.  En trenger ikke lenger en forpakning av type PSE-PAK for å angi faktor for prisenhet i NOBB. Som en følge av dette vil en ikke lenger opprette disse i feed®
I forbindelse med oppgradering vil det opprettes en ny attributt for PSE faktor med importert verdi fra NOBB på eksisterende produkter. Denne vil legge seg i en ny attributtgruppe "NOBB PSE" og inkluderes i alle produktmaler som har aktive NOBB produkter. Dere kan selv, etter at migrering er utført, flytte denne attributten til ønsket gruppe i feed®

Hvis det finnes flere PSE-PAK på produkt utover den som er konvertert, vil de som har GTIN eller noen fysiske mål blir konvertert til UDEF-pakninger i NOBB. Alle andre forsvinner etter migrering.
På grunn av endringene i NOBB vil eksisterende NOBB forpakninger på aktive NOBB produkter i feed® bli slettet og importert på nytt.  Hvis dere har NOBB forpakninger på andre produkter som ikke er aktive NOBB produkter så vil disse ikke bli berørt av migrering.

I forbindelse med migrering av data vil NOBB forpakninger i feed® bli slettet og importert på nytt fra NOBB. Hvis dere har upubliserte forpakninger i NOBB vil disse med andre ord bli slettet både fra feed® og fra NOBB.

Validering og prosess ved eksport

Nytt NOBB Connect supplier API har bedre validering for å forhindre at ugyldige data blir registrert i NOBB, ting som før var mulig å eksportere, men medførte feil som en etterpå måtte rydde opp i, vil nå bli avvist og en må korrigere feil før disse kan lagres i NOBB.
Hvor og hvordan feil som må korrigeres er synlig i feed® er likt som før, men basert på erfaringer fra test så langt så er også feilmeldinger fra nytt API tydeligere og enklere å forstå hva som er årsak til at noe ikke validerer ok.

Forpakninger vil nå kun opprettes i NOBB hvis de validerer OK. Det vil si at en nå får feilmeldinger og må korrigere alle feil på forpakninger før disse opprettes i NOBB, tidligere så kunne det oppstå situasjoner hvor forpakninger ble opprettet med feil som manuelt måtte korrigeres av NOBB support. Dette bør nå være historie.

Har du spørsmål om feed® og NOBB-modulen?

Kontakt oss på salg@isys.no

Forrige
Forrige

Cervera med feed® PIM

Neste
Neste

Rørkjøp med feed® PIM